به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی اتاق شیراز، جمال رازقی در آئین نکوداشت سالروز جهانی غذا در شیراز بیان کرد: بیشترین حجم ضایعات در ایران مربوط به نان، میوه و سبزیجات و برنج است که حجم ضایعات مواد غذایی در ایران معادل ۳۵ میلیون تن و ارزش ۱۵ میلیارد دلار است در حالی که سالانه در جهان ۹۰۰ میلیون نفر از گرسنگی رنج میبرند و با ضایعات مواد غذایی می توان فقر را در جهان ریشه کن کرد.
وی افزود: در کشورهای در حال توسعه ضایعات غذا بیشتر مربوط به فرآیند برداشت تا فرآوری است و در کشورهای توسعه یافته بیشترین ضایعات غذا در خرده فروشیها و به دست مصرف کنندگان نهایی اتفاق میافتد.
رئیس اتاق بازرگانی شیراز اظهارداشت: تحلیل زیان ناشی از ضایعات غذا در ایران در بخش منابع آبی واقعیتهای تکان دهنده دیگری را فاش میکند که میزان آبی که برای ضایعات کشاورزی در ایران مصرف میشود معادل ۹ و سه دهم میلیارد متر مکعب و معادل کل آب مصرفی مردم کشور و صنایع است.
رازقی با بیان اینکه در ایران به دلیل نداشتن صنعت بازیافت پیشرفته بخش قابل توجهی از مواد غذایی تلف میشود اضافه کرد: کاهش ضایعات مواد غذایی در درجه اول باید با ارتقای فناوری و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی در زنجیره تولید کنترل شود و سپس به بحث فرهنگ سازی برای مصرف کننده نهایی پرداخته شود.
وی ادامه داد: صنایع غذایی بیشتر از خودروسازان اشتغال ایجاد میکنند و بر اساس اطلاعات رسمی مرکز آمار ایران بیش از ۱۹۰ هزار نفر در حوزه صنایع غذایی ایران به فعالیت مشغولاند و میزان صادرات صنایع غذایی ایران چهار و نیم میلیارد دلار برآورد شده است.
وی عنوان داشت: فعالان صنایع غذایی کشور اعتقاد دارند تنها با توسعه بازارهای منطقهای امکان صادرات محصولات غذایی به میزان ۴۰ برابر صادرات فعلی به کشورهایی مانند روسیه وجود دارد.
رازقی تصریح کرد: آخرین گزازش مرکز آمار ایران تایید میکند که صنایع موتوری و خودروسازی رتبه سوم اشتغال را با ۱۳۰ هزار کارگر در اختیار دارند و صنایع غذایی به میزان ۵۰ هزار شغل بیشتر از صنعت خودروسازی برای اقتصاد ایران ایجاد کرده است.
وی افزود: با این حال حضور دولت در این صنعت راه را برای صنایع غذایی ناهموار کرده به طوری که بخش خصوصی مجالی برای حضور در برخی از بخشهای صنعت غذایی کشور را ندارند.
رازقی با بیان اینکه بحران قیمت تمام شده یکی از مسایل مهم در افت در صنایع غذایی است بیان کرد: نظام بانکی و مالیاتی از عوامل موثر در ایجاد بحران قیمت تمام شده و مشکلات بخش تولید است که امکان رقابت کالاهای تولیدی را در بازارهای داخلی و خارجی میگیرد.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با تقدیر از عملکرد و همکاری معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بخش خصوصی و تشکلهای فعال در این حوزه در استان اظهارداشت: حوزه غذا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بین دستگاههای دولتی، تنها دستگاهی است که به جای تاکید بر درمان، به پیشگیری همت داشته است.
وی اضافه کرد: انتظار داریم نوع همکاری و عملکرد معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بخش نظارت بر تولید مواد غذایی به عنوان الگو در سطح ملی ترویج شود.
رازقی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ واحد صنعت غذا در فارس فعال است که از این تعداد حدود ۸۰ واحد عضو انجمن صنفی کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی استان فارس هستند که این شایسته نیست زیرا موفقیت و ارتقای سطح کمی و کیفی واحدهای تولیدی در صنعت غذا بدون حضور موثر در تشکلها امکان پذیر نیست. در این آیین از واحدهای برتر صنایع غذایی استان فارس تقدیر شد.
نظر شما